Ocoбeнocти и пpeдимcтвa нa пoдoвитe ĸлимaтични cиcтeми.

Подовите климатици са изключително ефективни в големи помещения. Те са перфектни за бизнес сгради, търговски центрове, ресторанти, хотели и други подобни места, където е нужно да се поддържа комфортна температура.

Едно от най-големите предимства на тези системи е, че те са изключително енергоефективни. Те използват значително по-малко енергия в сравнение с други видове климатици, което може да доведе до значителни икономии в дългосрочен план.

Освен това, подовите климатици са много тихи. Те работят практически безшумно, което ги прави идеални за места, където е важно да се поддържа тишина, като офиси или библиотеки.

Тези климатици са също така много въздухопроветряващи. Те могат да пречистват и въздуха в помещението, което помага за подобряване на качеството на въздуха и намаляване на алергии и астма.

Въпреки всички тези предимства, подовите климатици са сравнително скъпи за инсталиране и поддръжка. За това те са по-подходящи за големи бизнеси и организации, които имат достатъчно бюджет. Също така, те може да не са подходящи за домове или малки апартаменти, тъй като могат да заемат доста пространство.

В заключение, подовите климатици са ефективен и енергоспестяващ начин за охлаждане на големи помещения. Те предлагат множество предимства, включително тиха работа, въздухопроветряване и висока енергийна ефективност. Но те могат да бъдат скъпи за инсталиране и поддръжка, така че трябва да се вземе под внимание техния ценови етикет преди да се направи крайно решение.

 1. Фyнĸциoнaлни ca

Тези са климатични уреди с инверторна технология, които имат способността да функционират в режим на охлаждане и отопление. Те се отличават със своята ефективност, тъй като разпръскват въздуха равномерно в целия помещение. Оборудвани са със система за автоматично почистване, а някои модели предлагат опция за управление през Wi-Fi. Ако имате интернет връзка, можете да контролирате вашата климатична система с мобилния си телефон чрез специално приложение.

 1. Бeзшyмни ca

Подовите климатични уреди функционират изключително безшумно, което ги определя като идеален избор за инсталиране дори и в спалното помещение. Те предоставят възможността да се релаксирате и заспите спокойно при удобна температура.

 1. Eĸoлoгичeн вapиaнт зa ĸлимaтизaция

Мнозинството модели функционират с нов вид охлаждащ агент, който е значително по-екологичен в сравнение с предшествениците му.

 1. Ocигypявaт чиcт и cвeж въздyx

Климатичните устройства ефективно се справят с нежелани аромати и предотвратяват развитието на бактерии и плесен. Филтрите в тях задържат прах и други алергени, осигурявайки така чист въздух в помещението.

 1. Bиcoĸa eнepгийнa eфeĸтивнocт

Те разполагат с висок енергиен рейтинг, което ги прави изключително икономични. Заради това те оказват и по-незначително въздействие върху околната среда.

 1. Cтилeн дизaйн

Дизайнът, изпълнен с чистота и стил, ще се впише перфектно във всеки интериор. Корпусът обикновено е изключително тънък и почти неразпознаваем.

 1. Иĸoнoмични ca

Въпреки че може да ви изглежда, че поставянето на подов климатик е голяма инвестиция, ще се насладите на по-малки разходи за електроенергия.

 1. Лeceн мoнтaж

Инсталацията е лесна и може да се извърши на пода. Това ги прави по-достъпни и улеснява редовното им почистване. Необходимо е да се доверите на специалисти, които да поставят вашия климатик, тъй като монтажът е от съществено значение. За да функционира добре едно устройство, то трябва да бъде коректно инсталирано.

Cъвeти пpи изпoлзвaнe нa пoдoви ĸлимaтици

 • Определете умерена температура. Не е необходимо да има значително различие между температурата в стаята и тази на открито.
 • Регулярно почиствайте филтрите, за да функционират ефективно и да улавят прахта и алергените.
 • Редовно почиствайте вътрешната и външната част на устройството, защото тъй като е инсталирано близо до пода, е вероятно да натрупа прах.
 • Еднократно на годишно ниво е препоръчително да се извършва качествена профилактика. Свържете се с компанията, отговорна за инсталацията на климатичната система, или търсете алтернативна лицензирана организация.

Πoдoв ĸлимaтиĸ или cтeнeн ĸлимaтиĸ зa дoмa?

Ако все още се чудите дали да закупите подов климатик, не се притеснявайте да направите няколко сравнителни анализа с други типове климатици. Когато става въпрос за избор на климатик за дома, на потребителите често им предстои да решат между подов и стенен климатик.

Зa дa избepeтe пo-дoбpия вapиaнт, тpябвa дa имaтe пpeдвид плюcoвeтe и минycитe нa вcяĸa cиcтeмa.

Haпpимep, cтeннитe ĸлимaтици имaт пo-cлoжeн мoнтaж и пoдpъжĸa, нo филтpитe им нe ce зaмъpcявaт тoлĸoвa, ĸoлĸoтo нa пoдoвитe. Te ca пo-eфeĸтивни в peжим oxлaждaнe cпpямo пoдoвитe ĸлимaтици.

Мнозинството модели на климатици за подов монтаж разполагат с два въздушни потока – един насочен нагоре, а друг надолу. Ниският въздушен поток осигурява незаменим комфорт по време на отопление, като предпазва краката ви от студ. Той спомага за бързо и равномерно отопление на помещението.

Може да решите да разположите подовият климатик под прозорците или в зони с ниски тавани. Важно е да изберете място за инсталация, където потокът на въздух няма да бъде блокиран от мебелите във вашия дом.

Един от минусите на подовите климатици е техният висок ценови етикет. В дългосрочна перспектива, обаче, те ще ви асистират в намаляването на разходите за електричество.

Един потенциален недостатък е, че филтрите на подовите климатици се замърсяват доста по-често и изискват по-често почистване, поради факта, че са разположени по-ниско.

Ако живеете в дом с тънки стени и имате нужда от качествено отопление, превърнете дома си в енерго-ефективен с помощта на подов климатик. Инвестицията в това устройство ще се окупира след няколко месеца, а след това ще ви приноси само ползи!

Независимо от типа климатик, който сте избрали, поддръжката и редовната профилактика са от съществено значение за уреда ви. Това ще гарантира дългогодишната работа на вашата климатична система.

Πpaвилният избop зaвиcи oт Bac. Aĸo имaтe нyждa oт cъвeт за избора на подов климатик, моля свържете се с нас.